Broekpolder ongeëvenaard

door | 6 maart 2021 | Doen, Sporten

De Broekpolder staat nu bekend als natuurgebied. Dat was vroeger wel anders. Ik herinner mij de rechte lanen en sloten en de lange, hoge populieren…

Vergeleken met vroeger herken je het niet meer. Feitelijk is het een gebied met vervuilde grond. Ondanks dat, of misschien juist daarom, is het een geliefd recreatiegebied geworden.  Zo heeft elk nadeel zijn voordeel.

Je kan de bramen die er volop groeien rustig plukken en opeten, hoor.  Ik maak er jam van, die ik vanaf augustus op mijn boterham smeer.

Ik kom er graag om te wandelen. Vooral de Schotse Hooglanders geven een extra dimensie aan het gebied. De kudde loopt vrij rond en je ziet ze vaak in het gebied De Ruigte. ’s Zomers kan je ze daar vaak in de waterplas zien staan. Het is niet alleen fijn om ze te ontmoeten, maar ze zorgen er ook voor dat het landschap niet helemaal dichtgroeit. Ze zijn erg fotogeniek.  Je denkt misschien de grootste stier maakt de dienst uit.

Verrassing! Het oudste vrouwtje loeit en dan volgt de hele kudde.

Soms zie ik recreanten vlak langs de runderen lopen, maar dat is niet de bedoeling. Gepaste afstand is wel zo wijs. Zeker als ze kalfjes in de kudde hebben.

De Broekpolder kent vele verschillende gebieden, waaronder de Vlietenlanden, waar je allerlei vogels kunt spotten. In februari, toen wij heel koud winterweer hadden, vlogen er grote groepen ganzen over.  Al gakkend en vliegend in V vorm, richting de Maasvlakte. Zouden zij daar ’s nachts verblijven?

Ik hou ook van de stilte, Zo tegen de avond en het is windstil, geeft dat een serene sfeer. Toch wonderlijk dat nabij Vlaardingen, Maassluis en de A20 het er zo stil kan zijn.

Neem eens een kijkje op de vernieuwde website van Federatie Broekpolder, waar je alle feitjes en nieuwtjes over de Broekpolder kunt vinden. Je kunt je ook inschrijven voor hun nieuwsbrief en rondleidingen.

Natuur- en recreatiegebied de Broekpolder

Beleef, ontspan en ontdek maar vermijd de drukke tijden in het weekend.

Schotse Hooglanders in de Broekpolder

Meer informatie over de Schotse Hooglanders.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *