Hogenood app

door | 10 maart 2021 | Gezondheid, Vief

Heb je dat ook wel eens, ben je lekker aan het wandelen, moet je ineens naar het toilet. Dan zal je net zien, nergens een openbaar toilet in de buurt!  1 op de 20 mensen heeft last van incontinentie problemen en durft hierdoor minder naar buiten te gaan. Die angst kan nu verleden tijd zijn met de Hogenood app.

Tijdens mijn opleiding tot ergotherapeut, ben ik me gaan verdiepen in de problemen die ouderen kunnen ervaren. Incontinentie problemen ervaren veel mensen. Als gevolg hiervan durf je misschien minder naar buiten te gaan. Ik vind het belangrijk dat iedereen  kan doen wat hij/zij wil zonder belemmeringen. Ook wanneer je bang bent, dat je niet op tijd een toilet kan vinden. Eén van de oplossingen kan zijn de Hogenood app.

De Hogenood app kun je gratis downloaden. Het is wel belangrijk dat je toegang geeft tot de locatie van je telefoon, zodat de app de dichtstbijzijnde toiletten aan kan geven. Zodra de locatie veranderd, veranderen de toiletten automatisch mee. Hij geeft daarnaast ook aan of het toilet open is of dicht en wat de kosten zijn voor het toiletbezoek. Met kleurtjes wordt aangegeven of een toilet open of dicht is. Wanneer je op de plus drukt in de rechter bovenhoek, kun je een toilet toevoegen en opslaan. Zo heb je dit toilet op je favoriete wandelroute opgeslagen en kun je hem altijd terugvinden. Als je geen last heb van incontinentie problemen, maar gewoon vaak moet plassen wanneer je onderweg bent is de app ook  erg fijn.

Ik zou zeggen trek de wandelschoenen maar aan en ga er op uit! Met de Hogenood app op zak, weet je altijd een toilet te vinden!

Hogenood app

via onderstaande link kun je de app downloaden op je telefoon. 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *