Schoonmaaktips bij ongelukjes

door | 17 maart 2021 | Huishouden, Thuis

Herkenbaar, gezellig met vriendinnen aan de wijn. En dan valt ineens een glas wijn over je nieuwe vloerkleed. Dat is balen. Voor dit probleem en vele andere bestaan handige tips. Hieronder staan een paar schoonmaaktips!

 • Er is kauwgom op je nieuwe shirt terecht gekomen! Wat doe je? Het shirt met kauwgom kun je een uurtje in de vriezer leggen. Na een uur haal je het shirt eruit en kun je eenvoudig de kauwgom van het shirt verwijderen.
 • Wanneer je rode wijn over je vloerkleed hebt laten vallen, kun je dit schoon deppen met melk of zout. Op die manier krijg je de rode wijn vlek eruit.
 • Gezellig de kaarsjes aan, ineens druppelt er kaarsvet op het schone tafelkleed. Om het kaarsvet te verwijderen kun je een keukenpapiertje over het kaarsvet neerleggen en hier kort met de strijkbout over heen gaan. Dit zorgt ervoor dat het kaarsvet los komt van het tafelkleed.
 • Een zwarte broek kun het beste de eerste keer met schoonmaakazijn wassen, voor langer kleurbehoud. Zelf gebruik ik Colour Catcher doekjes voor bij de gekleurde was, om de kleuren langer mooi te houden.
 • Een zware emmer sjouwen tijdens het schoonmaken is verleden tijd. Je kan met een spray en droge doek ook allerlei oppervlakken prima schoonmaken. Zo voorkom je dat de emmer om kan vallen en vlekken geeft, wanneer je aan het schoonmaken bent.

Heb jij zelf nog handige tips, laat het ons weten onder dit artikel. Ik hoop dat de schoonmaaktips je kunnen helpen bij vlekken en ongelukjes.

Veel lees- en schoonmaakplezier!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik heb veel plezier tijdens het doen van allerlei leuke dingen. Ik speel graag saxofoon en wil nog wel eens puzzelen.

Reacties

2 Reacties

 1. Riet Scheepen

  Op de bruiloft van mn dochter ging er een glas rode wijn over haar trouwjurk.ik stond er naast en gooide er direct een glas witte wijn overheen. Dat werkt prima,,Althans op satijn.

  Antwoord
  • Sandra

   Wow, verrassend dat het zelfs op een trouwjurk werkt. Dank voor je voorbeeld uit de praktijk, Riet! Op zo’n dag kun je zeker geen rode wijnvlek gebruiken.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *