Een rollator nodig. Wanneer?

door | 18 maart 2021 | Gezondheid, Vief

Hulpmiddelen door
Medipoint

Een rollator kan helpen met het lopen, alleen kan dat voelen als een grote stap achteruit in je zelfstandigheid. Maar een rollator kan juist voor een – letterlijke – stap vooruit zorgen in je bewegingsruimte. Rollator-expert Angélique van Medipoint ziet 4 signalen om te herkennen of je een rollator nodig hebt.

  1. Tijdens het lopen of opstaan gebruik je graag een extra houvast.
  2. Je loopt niet zo lang meer achter elkaar. Zo ga je bijvoorbeeld vaker tussendoor zitten, waardoor lange afstanden niet zo makkelijk te overbruggen zijn.
  3. Je bent niet meer zo stabiel als je was. Hierdoor loop je minder zeker dan vroeger.
  4. Je staat iets minder stabiel op de benen, of een wandelstok biedt niet meer voldoende steun.

Wat zijn de voordelen van een rollator?
“Het hebben van een rollator brengt vele voordelen met zich mee”, vertelt Angélique. “Je valt minder snel en de angst om te vallen neemt af. Je kunt en durft vaker naar buiten, omdat een rollator de stevigheid biedt die je weer op weg helpt. Hierdoor vergroot je je zelfredzaamheid, zodat je minder op mantelzorgers hoeft te leunen. Omdat je bewegingsruimte groter is, kun je meer onder de mensen zijn en voorkom je – in het ergste geval – eenzaamheid.”

Lees ook het artikel over de verschillende type rollators. 

Medipoint

Alles over rollators.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Vanuit "Meer mogelijk maken" biedt Medipoint zorg- en welzijnshulpmiddelen. Voor zowel lenen, huren als kopen van hulpmiddelen kunt u bij ons terecht. Denk aan krukken, een rollator, rolstoel of hoog-laagbed.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...