Universiteit van Nederland; Colleges die verbazen en vermaken

door | 20 maart 2021 | Doen, Hobby's

De universiteit van Nederland is een YouTube kanaal met honderden colleges waarin ingewikkelde dingen simpel worden uitgelegd.

De Universiteit van Nederland is een YouTube kanaal gesponsord door vijf universiteiten, een aantal grote bedrijven, maar ook het AD en de publieke omroep. Je vindt er honderden filmpjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. Filmpjes over hetzelfde onderwerp zijn gebundeld in playlists. Voor de Fief lezer zijn de volgende playlists bijvoorbeeld interessant:

  • Eeuwige jeugd
    Oud willen we allemaal worden maar niemand wil het zijn!
    Hoe we dat oplossen vertellen vijf topwetenschappers.
  • Neuropsychologie Prof. Dr. Erik Scherder
    Professor Erik Scherder (1951) is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. In deze playlist legt Erik Scherder op zijn eigen unieke wijze uit waarom je naar muziek moet luisteren, moet blijven bewegen en waarom kauwen goed voor je is.

Maar kijk ook gerust eens op het algemene YouTube kanaal voor de nieuwste video’s, of op de website. De links vind je hieronder.

YouTube kanaal: link

Universiteit van Nederland

Bij de Universiteit van Nederland geven Nederlandse topwetenschappers gratis college op internet. Elke week wordt je verrast door inspirerende sprekers die jou laten kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *