Een 4-7-8 advies

door | 22 maart 2021 | Gezondheid, Vief

Bij het ouder worden komen er van tijd tot tijd allerlei probleempjes bij. Ze horen bij het leven en je kan ze in het kort noemen als hp-dp. Uitgelegd als hier een pijntje, daar een pijntje, zoals het niet kunnen slapen.

Het is allemaal niet zo erg, het hoort gewoon bij de ouderdom. Toch is het ene euvel soms minder prettig dan het andere. Zo word ik soms om een uur of drie wakker en kan dan niet meer in slaap komen. Wat is er aan te doen?

Nu bof ik met mijn ziektekostenverzekering! Zij hebben een soort coach, die ouderen kan helpen met de meest voorkomende ‘ouderdoms’ probleempjes. Ze geven advies over hoe je het beste met die hp-dp om kunt gaan. Net als het niet in slaap komen of, zoals ik, midden in de nacht wakker worden en niet door kunnen slapen.

Eén van de adviezen  is 4-7-8. Dat betekent dat je in 4 seconden moet inademen, dan 7 seconden vasthouden en daarna in 8 seconden weer uitblazen. Dat zou een kalmerende werking hebben, waardoor je weer snel in slaap valt.

Nou, komt dat even goed uit, precies wat ik nodig heb. Ik probeer het gelijk uit, als ik weer (te laat!) naar bed ga. De eerste keer dat ik het probeer, gebeurt er niets. Nou ja, ik moet er natuurlijk nog aan wennen. Maar hoeveel keer ik het ook probeer, ik val niet in slaap. Een beetje knorrig draai ik me op mijn zij. Totdat…

“Moet je nou niet eens wakker worden, weet je hoe laat het is ?” Een beetje versuft draai ik me om en daar staat mijn vrouw bij mijn bed. “Wat? Is het al zo laat! Heb ik zo vast geslapen?”

Van lieverlee weet ik dat 4-7-8 werkt, alleen had ik veel te veel haast om in slaap te komen.

Probeer het ook eens!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Geboren te Zwijndrecht op 31-10-1932. Onderwijzer aan diverse scholen in Nederland geweest, het laatst als directeur van een school voor speciaal onderwijs te Vlaardingen. Al vierenzestig jaar getrouwd met Willy en opa van 24 kleinkinderen en 24 achterkleinkinderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *