Theater in Coronatijd, doe mee met theater!

door | 23 maart 2021 | Uitgaan

Theaterspelen is mijn passie. Ooit heb ik als kind mogen optreden in de Leidse Schouwburg, als eendje in het stuk van Peter en de Wolf. Toen is het zaadje gelegd.  Het heeft wel vele jaren geduurd tot ik weer op de planken mocht staan.

Ik heb mijn kans gegrepen toen in 2010 de gemeente Maassluis mensen zocht voor haar theaterstuk ‘Mee Doen in Maassluis’.  Het mooie daarvan was dat wijzelf het stuk mochten invullen. Het liefst doe ik dan ook mee met theaterorganisaties waar wij met elkaar het theaterstuk opbouwen. Natuurlijk onder leiding van een inspirerende regisseur. Ruim 10 jaar verder heb ik nu twee dikke mappen met allerlei herinneringen.

Het afgelopen half jaar speelde ik voor de 2e keer bij Formaat, werkplaats voor participatie drama. Het is theater waar het publiek wordt uitgenodigd in gesprek te gaan met de spelers.

Nu, in Coronatijd, kan er niet op de gewone wijze gerepeteerd en opgetreden worden. Dus gingen we over op  ZOOM. Dat was een hele uitdaging voor het team. Iedere donderdagavond met elkaar op het scherm. Er zijn een aantal scenes die zich afspelen in Coronatijd.  Zelf speel ik mee met  het thema ‘Eenzaamheid’ op 29 maart 2021, maar ook in april zijn er bijeenkomsten met andere thema’s gepland. 

Thuis  beleven
Je kijkt en doet mee vanuit je eigen woonkamer. Via de computer, laptop of je smartphone. Deelname is gratis.

Het Stadsatelier online

Het Stadsatelier brengt in jouw huiskamer dit voorjaar een interactieve zoom bijeenkomst met scènes en gesprekken over thema’s als senior zijn in de stad, de macht van de overheid en vrouwen van vroeger en vrouwen van nu.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Sandra

    Hou Fief dan zeker in de gaten!

    Antwoord
  2. Diana Blok

    Wanneer er iets plaatsvindt met toneel hou ik me heel erg aanbevolen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *