Wacht niet totdat het te laat is..

door | 29 maart 2021 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Saar aan huis

Mantelzorgplan, je kunt er maar beter op tijd mee beginnen!

Zorgen voor je naasten. Nu we langer thuis blijven wonen en er een groot personeelstekort dreigt in de zorg, hebben we het steeds vaker over mantelzorg. En voor wie geen kinderen in de buurt heeft, kan dat ook betaald. Moeten we daar maar aan wennen?

Wat is mantelzorg eigenlijk? Je kent het wel, het begint met een boodschapje, uitbreiding naar afspraken in het ziekenhuis, je ziet dichte enveloppen op tafel, het huis wordt een beetje smoezelig en hoe lastig ook om te zeggen, soms gaat de zorgvrager een beetje ruiken. Voor de mantelzorger gaat er steeds meer tijd in zitten.

Het is belangrijk om op tijd het gesprek te voeren.
Praten over mantelzorg is een lastig gespreksonderwerp, dat blijkt in de praktijk. Acht op de tien wil niet met hun kinderen praten over wat te doen als ze hulpbehoevend worden. Wij stimuleren om eerder het gesprek aan te gaan over wat je mogelijk in de toekomst nodig hebt. Op het moment dat er iets met je gebeurt, ben je te laat. Breng daarom vast je netwerk in kaart en bepaal wat nodig is voor de toekomst.

We maken in ons leven allemaal plannen, nu we langer thuis willen en kunnen blijven wonen. Je kunt hier zelf een plan voor maken. Voor specifieke zorggerichte en complexe situaties verwijzen wij door naar een “mantelzorgmakelaar”. Daarover is al eerder een artikel gepubliceerd. 

Interesse in een “mantelzorgplan”? Neem contact op.

Mantelzorgplan

Meer lezen? Lees het gehele artikel!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...