Stukje voor stukje…

door | 2 april 2021 | Doen, Hobby's

Legpuzzels maken. Een leuk tijdverdrijf en een manier om je ogen goed de kost te geven.

Zolang ik me kan herinneren vond mijn moeder het leuk om legpuzzels te maken. We hadden in mijn ouderlijke huis een inpandige kast die stond van de grond tot aan het plafond en van de muur links tot aan rechts, helemaal gevuld met puzzels.

Ook wanneer mijn ouders met de caravan op vakantie gingen, ging de puzzel mee. Ze hadden er een speciale koffer voor gekocht, zodat de puzzel ’s avonds van de tafel af kon om te gaan slapen. Zo’n koffer is ook heel handig als je thuis niet zoveel ruimte hebt.

Mijn moeder heeft deze hobby doorgegeven aan de volgende generaties. Ikzelf vind het best leuk om de puzzelstukjes op de juiste plaats te krijgen. Haar kleindochter en zelfs haar achterkleindochter doen  gezellig mee. Die vinden juist de 3D variant weer leuker. Ze hebben al een Eifeltoren en wereldbol gemaakt. Zo heb je heel veel verschillende soorten legpuzzels.

Nu mijn ouders zijn verhuist is er geen ruimte meer voor al de puzzels. Mijn vader zet nu telkens wat puzzels op een tafeltje in de entree van de flat. En ik kan je zeggen, ze zijn zo weg!

Legpuzzels zijn in de tijd van Corona ook weer helemaal in gekomen. Je kunt het heel goed alleen doen en het leidt je aandacht af.

Bol.com

Wil je meer informatie over de puzzelkoffer? Klik dan op onderstaande website.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Zo, dat is een hele puzzel Sonja. Mooie hobby, ik heb een zus van 70 jaar en die zit ook dagelijks achter de puzzels. Maar wel op de houding letten. Leuk artikel.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *