Het is bijna Pasen

door | 3 april 2021 | Fiefjes, Verhalen

Pasen is voor kinderen de paashaas, eieren zoeken en chocolade snoepen. Maar wat betekent Pasen oorspronkelijk?

Het is bijna Pasen, gezellig met de familie eieren verven. Dit was altijd een flinke kliederboel. De eieren hadden altijd alle kleuren van de regenboog. Daarna werden de eieren verstopt in de tuin zodat de kinderen ze konden gaan zoeken. Later op de dag gezellig met de hele familie eten. Dit is een van mijn Paas herinneringen, die ik heb vanuit mijn kindertijd. Toch is Pasen ooit anders ontstaan. Ik neem jullie mee in een klein stukje geschiedenis over hoe Pasen is ontstaan voor de Christenen.

Pasen is een van de belangrijkste feestdagen voor Christenen. Zij gaan uit van een liturgische jaar. Het liturgische jaar loopt van Kerst tot Pasen en andersom. Dus een andere volgorde dan wij kennen in ons kalenderjaar. Christenen herdenken op Goede Vrijdag het lijden en de kruisiging van Jezus. Met Pasen staan zij stil bij het feit dat Jezus uit de dood is opgestaan. Dit is de derde dag na zijn kruisiging. Pasen verwijst ook naar de vijftig dagen durende periode van het kerkelijke jaar vanaf Pasen tot aan Pinksteren. Katholieken vervullen gedurende de vijftig dagen hun jaarlijkse paasplicht. 

Ik ben erg benieuwd naar hoe jullie Pasen vieren. Wat is bij jullie een leuke traditie? Laat het hier onder weten.

Vrolijk Pasen!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik heb veel plezier tijdens het doen van allerlei leuke dingen. Ik speel graag saxofoon en wil nog wel eens puzzelen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *