Schermtijd

door | 5 april 2021 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Inmiddels is het bijna een vertrouwd beeld. Vergaderingen en bijeenkomsten met meerdere personen tegelijk op de PC. Via het programma ZOOM of Teams kunnen we met elkaar als postzegeltjes op een scherm in gesprek.

Ook bij Minters Mantelzorg moesten we eraan geloven. En dat was even wennen. Gedoe met inloggen, geluid, camera en vooral de discipline opbrengen om niet door elkaar te willen praten. Daarna was de keus snel gemaakt om ondanks kleine bedenkingen, een deel van ons aanbod om te zetten naar een on-line mogelijkheid. Want wij hebben in deze bijzondere tijd een stevig motto: “Uitgaan van wat er wel kan.”

En zo maken we dus mee dat we tijdens een oefening in een workshop “lekker in je vel” mantelzorgers onder de camera zien duiken om zelf hun kuiten te masseren. Een glimp opvangen van aanwezige partners, kinderen, huisdieren. Mensen via de PC heel verrast naar elkaar zien zwaaien, gewoon omdat ze elkaar weer na lange tijd zien. Het lukt om emoties te delen, verbinding te maken, te leren (ja, dat kan dus echt!). We delen onze mening over stellingen door een rood of groen voorwerp voor de camera te houden. Daarnaast zien we de mooiste tips en waardevolle vragen voorbij komen via de chatfunctie. We horen terug dat mensen ervaren even ergens bij te horen. En zij nu met kinderen mee kunnen praten over hoe het is om iets bij te wonen via Teams of Zoom. Of gewoon even tijd voor zichzelf ervaren door deel te nemen. Ook mantelzorgers die niet gemakkelijk weg kunnen bij hun zorgvrager zien de voordelen. Een ervaring om mee te nemen in de toekomst, ook na corona? Als extra mogelijkheid erbij. Juist voor diegenen voor wie dit een fijne of handige optie is. Maar niet voor iedereen…

Want eerlijk is eerlijk, als we mogen kiezen….natuurlijk willen we elkaar dan echt zien, gewoon dichtbij. We snakken naar het moment waarop dit weer kan en mag.

Wij houden vol!

Minters Mantelzorg

Wilt u meer lezen over het in contact blijven met elkaar in deze tijd, lees dan ons magazine.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik maak onderdeel uit van team Minters Mantelzorg en ben werkzaam als consulent o.a. voor de gemeente Maassluis.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...