Polarsteps

door | 7 april 2021 | Eropuit, Vakantie

Je kent ze nog wel. Die fotoboeken van vroeger. Met foto’s, verhalen, ingeplakte kaartjes en andere vakantieherinneringen. Polarsteps is de digitale variant die ook een blogfunctie heeft.

Mijn eerste ervaring met Polarsteps was in 2019. Dochterlief ging op vakantie in Indonesië en via de app Polarsteps bleef ik bijna dagelijks op de hoogte van haar avonturen. Iedere dag schreef ze een verhaaltje, postte foto’s en landkaartjes met de afgelegde routes. Ook kon ik de stukjes liken en er wat onder schrijven. Uiteindelijk keek de hele familie mee. Het was een erg leuke interactieve ervaring.

Thuisgekomen kon ze haar reis vereeuwigen met een zogenaamd travelbook, waarbij de foto’s, blogs en landkaarten werden samengevoegd in één boek. Het deed mij denken aan de vakantieboeken van vroeger, die ook meer waren dan foto’s alleen. Naast de app kun je verhaal ook editen op de computer, wat vooral makkelijk is voor teksten.

En daar houd ik ook van. Het verdienmodel van Polarsteps is helder. Het gebruik van de app is gratis, maar ze hopen dat je een travelbook besteld, waarmee ze dan het geld verdienen. Maar een boek bestellen is natuurlijk niet verplicht.

Polarsteps

Wil je Polarsteps ook eens proberen? Hieronder vind je een link naar de website.

Interview oprichters

En hier een link naar het interview met de Nederlandse oprichters van Polarsteps.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Sonja

    Ruud, ik vind het ook een hele fijne website. Het houdt ook bij welke route je aflegt. En het kost niet veel tijd om bij te houden.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *