De Zonnebloemauto

door | 15 april 2021 | Eropuit, Vervoer

Hulpmiddelen door
Welzorg

Marijke en Simon huren regelmatig de Zonnebloemauto. De afgelopen keer gingen ze met de aangepaste rolstoelauto op kraamvisite en plakten hier een gezellig weekend aan vast.

Marijke en haar man Simon zijn allebei fysiek beperkt. Ze wonen zelfstandig en hebben thuis een heel systeem waardoor ze het met z’n tweetjes redden. “Ik ben geboren met spina bifida, een open ruggetje en zit in een elektrische rolstoel. Simon heeft op 32-jarige leeftijd een hersenbloeding gehad en raakte halfzijdig verlamd. Ook lijdt hij aan afasie. Thuis hebben we precies de juiste aanpassingen en hulpmiddelen, waarmee we onszelf kunnen redden.”

”Met de Zonnebloemauto ben je vrij om te gaan en staan wanneer je maar wilt. Omdat je met elkaar bent begint het genieten al bij het vertrek.”

Zonnebloemauto

Een uitje maken of op vakantie gaan is voor het echtpaar een grote uitdaging. “Vroeger kon Simon nog zelf rijden, maar nu dat niet meer gaat is weggaan niet eenvoudig meer. Met de Zonnebloemauto ben je vrij om te gaan en staan wanneer je maar wilt. Omdat je met elkaar bent begint het genieten al bij het vertrek.”

Uitstapjes

Marijke en Simon plannen vaak een leuk weekend als ze op pad gaan met de Zonnebloemauto. Met vrijdag een etentje in Amsterdam en zaterdag op babybezoek. Ook zijn ze een keer met de auto weg geweest naar Madurodam én Scheveningen. “Het is zo fijn om er na al die maanden in isolement eens helemaal uit te zijn. Dan merk je pas hoe je dat hebt gemist.”

Zonnebloem

Je kunt online de beschikbaarheid van de Zonnebloemauto bekijken en reserveren. Voor het reserveren van de auto heb je een Zonnebloempas nodig. Ook dit kan online.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een gedreven stagiaire in Marketing en Communicatie. Lezen en fotograferen maak ik graag tijd voor vrij. Net als voor mijn vrienden en familie.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...