2 Oer Rotterdamse vriendinnen in gesprek

door | 16 april 2021 | Fiefjes, Verhalen

Leuk dat je effe belt meid. Ik was druk bezig met de was en de strijk. Niet me hobbie, maar het mot gebeure. En jij, nou, ik heb effe boodschappen gedaan. Loopt ik langs de warme bakker, kon het niet laten. Ik naar binne, met mondkappie op hoor! Heb een tompoes gekoch. Niet goed, maar wel erg lekker. Wat eet jij vanavond? Boerenkool met worst, vindt Piet lekker. Ik zuurkool met spek. Oh wacht effe, de bel gaat. Ik loopt effe naar de trap. Toch fijn dat er een touw loopt langs de leuning, kan ik zo de deur beneje opentrekken. Ja, wie is daar? Een pakkie voor je! Oh, nou zet maar op de trap en sluit de deur goed. Wie was dat? Oh, de postmeneer kwam een pakkie brengen, heb ik op de trap laten zetten. Haal ik zo wel op. Hé, woont jouw zoon naar zijn zin in Schiedam? Oh, ja hoor. Mooi huis, maar ik zou er niet willen wonen in Schiedam. En jouw dochter in Vlaardingen? Woont die daar naar haar zin. Ja, ze zegt van wel, maar ik zou er niet aan motte denke. Zeg achter Vlaardingen leg toch iets met een sluis? Ja, dat is Maassluis, geen idee hoe je daar komt, nooit gewees. D’r gaat toch niks boven Crooswijk. Nou meid, ik ga weer verder, we bellen morge wel weer effe. Doei!

Verstandige vriendinnen. Die bellen elkaar dagelijks in deze coronatijd!! Ook doen!!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...