Fietsendragers voor de auto

door | 23 april 2021 | Eropuit, Vervoer

Fietstochtjes maken is heerlijk. Maar als je alle fietspaden in de buurt al hebt gezien en je wilt toch nieuwe omgevingen zien, dan is een fietsendrager voor de auto misschien ook iets voor jou.

Fietstochtjes maken vind ik het leukste wat er is. De telefoon op het stuur, een fietsapp aan en dan lekker fietsen en van de omgeving genieten. Maar op een gegeven ogenblik heb je alles in de omgeving wel gezien. Met een fietsendrager op de auto vergroot je de actieradius en kun je in een andere omgeving fietsen.

Nou hadden wij 7 jaar geleden al eens een fietsenrek gekocht. Het probleem was dat we nu E-bikes hebben die een stuk zwaarder zijn. En dat deze fietsendrager erg onhandig was voor onze huidige fietsen. Maar de techniek staat niet stil en verleden jaar hebben we dus een nieuwe drager gekocht waarmee het fietsen opladen een fluitje van een cent werd.

In 2020 hebben we zo tientallen fietstochtjes gemaakt en ook dit jaar is de fietsendrager al weer drie keer uit de schuur gehaald.

Een laatste tip: heb je een E-bike met een batterij onder de bagagedrager? Verwijder dan altijd de batterij van je E-bike voor je gaat rijden. Niet alleen scheelt dat in gewicht, maar ook in slijtage aan de batterij en de houder.

Extra info

Wil je weten welke fietsendrager geschikt is voor jouw auto/ fietscombinatie? Hieronder vind je een link naar een test van populaire fietsendragers, uitgevoerd in 2021. 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *