Wat brengt de tuin ons in mei?

door | 26 april 2021 | Fiefjes, Tips

Mantelzorg door
Saar aan huis

Mei komt eraan. Een mooie maand om de tuin op orde maken. Je hoort het om je heen “het buitenleven is in aantocht”.

Je hoort de hogedrukspuit van de buren die het terras aan het schoonspuiten zijn. In de ochtend laten de vogels zich horen en zingen samen het hoogste lied, op zoek naar wat er allemaal te vinden is in je tuin. 

Heb je zelf geen tuin? Het weer lokt ons om naar buiten te gaan en te genieten van de kleurige borders en voorjaarsbloeiers die de tuinen tot een fleurig geheel maken. Wat is het voorjaar zonder bloesem? Zie de bloesempracht van de sierkers, de takken van de kornoelje zijn overladen met bloemen en je kunt de paarse bloemen van de Judasboom ontdekken. Dan is het lente in de tuin.

Wat is er in mei te doen in de tuin? Verlang je naar een prachtig groen gazon, het gras van je buurman lijkt net altijd even wat groener en egaler dan dat van jou. 

Wat kleine tips:

Waar water blijft staan, blijft de grond erg nat. Laat het water met een mestvork zakken, door de vork in de grond te steken en zachtjes heen en weer te bewegen.
Strooi ook rijkelijk met organische mest. En maai met regelmaat en vanaf deze periode mag en kan dat weer 1 of 2 keer per week.

Fijne buiten maand!

Foto: unsplash.com/@anthonydelanoix

Meer tips?

Kijk op de tuinkalender van de maand mei.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...