Een visje op de fiets?

door | 12 mei 2021 | Uitgaan

Wat is uitgaan? Kaarsje uit? Op vakantie? Uit eten? Weekendje weg?

Eigenlijk hebben veel zaken met uitgaan van doen. De realiteit van nu is dat, buiten het kaarsje uitblazen, van uitgaan geen sprake is.

Ja, de deur uit om digitaal besteld eten op te halen, bijvoorbeeld bij het Platje in Vlaardingen. Heerlijk eten, maar wel 7 kilometer rijden en weer terug. Dus je bent er dan wel even uit. Ondertussen is het eten lauw geworden, dus opwarmen in de oven en magnetron. Makkelijk hoor! Eten laten bezorgen kan ook door verschillende restaurants in de buurt. Maar die bezorgen zo veel dat bij aankomst het eten ook niet lekker warm is. Misschien toch beter maar zelf gekookt.

Maar een mens wil uit. Uit eten, op bezoek bij familie en vrienden, familie en vrienden ontvangen.  Een stuk fietsen en onderweg even een drankje kantelen.

Zo zijn mijn vrouw en ik onlangs met dat mooie weer naar Scheveningen gefietst. Fietsen op het rek, met de auto naar ’s-Gravenzande. En dan op de fiets naar Scheveningen. Wat een prachtige route. Uitsluitend door de duinen met regelmatig uitzicht op die zee. Die aanlokkende zee. Via Monster, Ter Heijde, Kijkduin kwamen we aan bij de havens van Scheveningen. Slechts 18 kilometer. Daar bij Simonis, ons favoriete visrestaurant, een harinkje gehapt. Op grote afstand van de andere klandizie, dat wel. We hebben genoten, dat is echt uitgaan en nog gezond bezig ook!

Thuisgekomen ons glaasje wijn gedronken, want dat kon niet bij Simonis. Een haring moet toch zwemmen!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *