Mediteren kan iedereen

door | 15 mei 2021 | Tijd voor jezelf, Vief

Vandaag is het Wereld Meditatiedag! Zelf ben ik jaren geleden via de yoga in contact gekomen met het mediteren. Maar mediteren kun je ook thuis doen, gewoon tijdens je kopje thee. Niets ingewikkelds of zweverigs. Gewoon even tijd voor jezelf.

Elke yogales sluiten we af met een meditatie begeleid door de yogadocent. In het begin echt niet gemakkelijk want terwijl de yogadocent sprak, dacht ik aan alles wat ik erna nog moest doen. Maar inmiddels merk ik dat ik het heerlijk vind en zodra mijn gedachtenknop toch weer aanschiet, ik deze gemakkelijk weer uit kan zetten. En daar heb je heel de dag wat aan!

Mediteren werd ineens heel populair, iedereen ging mediteren waardoor je misschien denkt: “dat is niets voor mij”. Maar wist je dat mediteren heel goed voor je is? Het verminderd stress en pijnklachten en je voelt stabieler, gegrond. Het is even tijd voor je zelf nemen, even je gedachten uitzetten. Dit kun je doen door je ademhaling te volgen, heel bewust je kopje thee te drinken of stil te staan tijdens een wandeling in de natuur. Even ademhalen…

Tips bij het mediteren:

  • Plan een vast moment in voor je zelf en kijk hoe lang je wilt mediteren.
  • Zorg dat je lekker zit in een omgeving waarin je je prettig voelt.
  • Sluit je ogen of kijk naar een vast punt.
  • Zit of lig bewust, voel waar je op zit of ligt.
  • Concentreer je op je ademhaling
  • Probeer niet te denken, heel moeilijk want zodra je dit denkt, denk je. Gewoon opnieuw proberen.
  • Voel je lichaam zo met elke ademhaling ontspannen en geniet ervan.

Wat je hierbij kan helpen zijn filmpjes of een gesproken meditatie bijvoorbeeld die van Ida Fidder             ” Mediteren onder jouw boom”. Dit is een luisterboek. Maar ook vind je voldoende filmpjes op Youtube.

Probeer het eens!

Bol.com

Het luisterboek Onder jouw boom is onder andere hier verkrijgbaar.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...