Ondankbare vogels?

door | 22 mei 2021 | Fiefjes, Verhalen

In de aanbieding, gratis gemeubileerde vogelwoning. Klinkt te mooi om waar te zijn. Zeker in deze tijden van woningnood!

April en mei zijn voor de vogels de maanden waarin aan voortplanting wordt gewerkt. Daarvoor hebben zij natuurlijk wel een mooie woning nodig.

Zo heb ik in mijn tuin 2 mezenwoningen hangen. Eén met de ingang naar het oosten en één met de ingang naar het westen. Prachtig beschut in het groen, bijna onzichtbaar en onbereikbaar voor roofdieren.

De woningen zijn van alle gemakken voorzien en volpension. Buiten kan er gebadderd worden en eten is ruim aanwezig voor de hele dag. Regelmatig vliegen mezen naar de woningen en kijken even naar binnen. Dan worden de woningen gekeurd. Dus denk je als ‘niet vogel’ zijnde: die gaan daar lekker wonen. Mooier kun je niet krijgen. Niets is echter minder waar. De gemeubileerde woningen worden rigoureus afgewezen.

In de winter schuilen zij wel in de verwarmde woningen. En het bad wordt gretig gebruikt. Evenals het eten. Dat dan weer wel. In het voorjaar worden de woningen schoongemaakt door de ‘niet vogel’. Klaar voor de voortplanting. Maar bewoning, ho maar. Dus hebben wij geen kleine meesjes in mei.

Niettemin genieten we dagelijks van alle vogels in de tuin. Wat een rijkdom, zo veel natuur te bezien vanuit de woonkamer.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *