Veilig online shoppen

door | 25 mei 2021 | Geldzaken, Veiligheid

Gelukkig kunnen we in Coronatijd online boodschappen doen. Hoe fijn en makkelijk is dat.  Maar het is ook opletten geblazen. 

 

Zo’n vier jaar geleden heb ik mijn eerste online aankoop gedaan. Het was een  broek, waarvan ik wist dat deze goed paste, en hij was in de buurt niet te verkrijgen. Via de webwinkel van een modezaak in Alkmaar heb ik deze besteld en het verliep prima.

 

Dat geld helaas niet voor alle zaken die ik ondertussen besteld heb. Het past soms niet of het is al defect. Het materiaal valt tegen of de kleur is niet goed. Tja,  en dat moet het terug. Herkenbaar wellicht?
Het kan dus heel makkelijk zijn, maar soms vind ik het ook een rompslomp. Vooral kleding blijft lastig en schoenen koop ik sowieso niet via een webwinkel. Die moeten echt van te voren gepast worden. Zeker wandelschoenen.

Waar let ik zoal op bij een webwinkel:

  • kan ik gratis retourneren
  • binnen welk termijn moet ik retourneren
  • hebben ze een klantenservice met e-mailadres  en telefoonnummer
  • waarmee kun je betalen, o.a. met creditkaart
  • hebben ze een keurmerk..

Keurmerk

De laatste tijd zijn er veel waarschuwingen over online shoppen. Mocht het een webwinkel zijn, waar ik geen ervaring mee heb, dan kijk ik of deze een keurmerk heeft, zoals de Thuiswinkel. Je bent dan verzekerd van een aantal belangrijke zaken. De Consumentenbond informeert je welke voordelen het keurmerk geeft.

Creditcard

Speciaal voor de online aankopen heb ik een creditcard aangeschaft. Dat heeft ook veel voordelen. Je hebt een aflevergarantie, het product is verzekerd, er is een fraudepreventieteam die  24/7 de transactie in de gaten houden. Ook niet verkeerd zou ik zeggen met de huidige internetfraude.

Met deze tips wens ik je veel veilige en prettige online aankopen!

Consumentenbond

Meer informatie over online shoppen kun je vinden op onderstaande website

ANWB Visacard

Wanneer je lid bent van de ANWB kan je daar ook een Visakaart aanschaffen. Elke bank biedt overigens een creditcard aan, informeer er voor bij je eigen bank. 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *