Nooit te oud om te leren

door | 7 juni 2021 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Zij verzucht: ‘ben ik niet te oud om nog nieuwe dingen te leren?’ En ik antwoord: ‘Nee Corien, je bent nooit te oud om iets te leren.

Het zal misschien niet zo snel gaan, omdat je al 70 jaar de dingen op jouw manier doet. Ik ben ervan overtuigd, wanneer jij werkelijk iets in jezelf wilt veranderen dat het jou ook gaat lukken.

Corien haar man overleed zo’n 2 jaar geleden na een lang ziekbed. De laatste jaren van zijn leven hadden voor Corien in het teken gestaan van zorgen voor haar man.

Na de eerste periode van rouw en het daadwerkelijk ervaren van het alleen zijn, wilde zij haar leven een nieuwe invulling geven. Ze wilde weer graag gaan fietsen en zelfs een vakantie zou ze wel weer zien zitten. Maar dan wel met een vriendin of een kennis. Ook zou ze wel willen proberen of ze nog kon tennissen.

Het alleen zijn kan haar nog erg overvallen. Vooral wanneer zij na een paar uurtjes te zijn weggeweest, weer thuiskomt in een leeg en stil huis. Corien leert om haar leven op een andere manier in te vullen. Zij mag gaan leren en ervaren wat haar op dit moment past. Zij moet zichzelf opnieuw gaan leren kennen. Want wie is zij zonder haar man? Ze waren zo verweven met elkaar geraakt, vooral de laatste jaren. Nu is het tijd om te ontdekken waar zij behoefte aan heeft, wat zij leuk vindt. Gelukkig heeft ze financieel de ruimte om op leuke clubjes te gaan.

Corien mag gaan leren dat zij voor zichzelf mag kiezen. Dat dat niet egoïstisch is, maar juist liefdevol voor jezelf zorgen. En dat ze ook niet meteen voor iedereen hoeft klaar te staan die zorg nodig hebben.

Corien komt er wel, daar heb ik alle vertrouwen in.

Wat zou jij nog willen leren?

Praktijk Het Labyrinth

Over wijzer leven en wijzer worden

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...