Fietsen met drie wielen

door | 10 juni 2021 | Eropuit, Vervoer

Hulpmiddelen door
Welzorg

De zomer is er!  De warme en lange zomerdagen moeten weer gevuld worden. Wat is nou lekkerder dan een uitstapje maken op de fiets. Genieten van de heerlijke fietsroutes, de wind langs je gezicht en de natuur bewonderen. Maar wat als fietsen op een ‘normale’ fiets niets meer lukt. Wat zijn dan de mogelijkheden?  En welke uitstapjes kun je maken? Dat lees je hier!

Verschil ‘normale’ fiets en aangepaste fiets

Het grootste verschil tussen deze twee is dat een ‘normale’ fiets twee wielen heeft en een aangepaste fiets (bijna) altijd drie wielen heeft. Deze driewielerfietsen geven meer stabiliteit tijdens het fietsen waardoor je balans beter is. Als je problemen hebt met je balans biedt een driewielfiets je net dat stukje meer zekerheid waardoor je met zelfvertrouwen op pad gaat. Maar ook op een ‘normale’ fiets zijn aanpassingen mogelijk wanneer je beperkingen ondervindt. 

Zomeractiviteiten op de fiets

Hieronder vind je wat leuke activiteiten die je inspiratie geven zodat je heerlijk eropuit kan deze zomer!

Citytour: Altijd nog een bepaalde stad willen bezoeken? Doe het op de fiets! Veel grote steden bieden een fietstour door de stad aan. Je kan dit alleen doen of met een gids. Zo kom je veel leuke dingen te weten en ben je ook nog actief bezig.
Dagje naar het strand: Fiets langs de duinen en waai heerlijk uit aan het strand. Drink een verkoelend drankje in een strandtent om weer gehydrateerd op pad te gaan.
Picknicken: Pak een kleed, neem je favoriete hapjes en drankjes mee en geniet heerlijk van de zon in een park.
Een ijsje halen: Een simpel maar niet al te onbelangrijk uitje, haal een verkoelend ijsje bij jouw lokale ijssalon!

Zorg er altijd voor dat je bent ingesmeerd en genoeg zonnebrand bij hebt. Smeer jezelf iedere 2 uur opnieuw in. Neem ook een flesje water mee zodat je genoeg drinkt.

 En het belangrijkste deze zomer: geniet!

Welzorg

Hier vind je een groot assortiment nieuwe en tweedehands aangepaste fietsen.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Een gedreven stagiaire in Marketing en Communicatie. Lezen en fotograferen maak ik graag tijd voor vrij. Net als voor mijn vrienden en familie.

Reacties

2 Reacties

  1. Gijsbert Jan Los.

    Leuk hoor, een artikeltje over driewielfietsen. Ik herken het wel. Zelf gebruik ik zo’n fiets al een jaar of zeven. Ik maak er elke dag gebruik van. En ik wens iedereen, die zich niet stabiel voelt op een tweewieler, een driewieler. Helaas moet ik het opgetogen artikel in FIEF iets nuanceren, want het is echt niet zo, dat je even je tweewieler omruilt voor een driewieler, en dat je dan kunt fietsen.
    Nee, je moet echt even oefenen om er op te kunnen fietsen. Het rijdt totaal anders.
    Maar als je het onder de knie hebt, kun je er fijn van genieten. Eerst even een week of wat oefenen. Daarna pas voel je je veilig!
    Ik geniet er elke dag van!

    Antwoord
    • Tanja

      Beste Gijsbert Jan, dank je wel voor je reactie en goed dat je dit erbij vermeld. Het is zeker wennen en heel anders fietsen. Zelf heb ik het een keer geprobeerd en het was inderdaad een andere ervaring van fietsen maar een fijne oplossing als het op een tweeewielier niet meer lukt.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...