Hou jij je hoofd koel?

door | 14 juni 2021 | Gezondheid, Vief

Na alle regen is het nu eindelijk echt zomer! We worden gelijk getrakteerd op hele mooie en warme dagen. Maar hoe hou je hoofd dan koel? Ik heb wat handige tips op een rijtje gezet.

Wanneer je wat ouder wordt is verkoeling bij warme temperaturen extra belangrijk. Als je niet tijdig verkoeling opzoekt, dan moet het lichaam extra hard werken. Dit gaat soms moeilijker bij lichamelijke klachten. Daar kan je zelf veel aan doen!

6 belangrijkste tips om de hete zomer door te komen

  1. Zorg dat je voldoende drinkt. Volgens de Nederlandse Voedingsraad is voor (jonge) ouderen minimaal 1700 milliliter vocht per dag noodzakelijk. Probeer niet alleen bij de maaltijden te drinken, maar drink ook regelmatig water tussendoor. Het is vaak beter om kleine beetjes te drinken dan in een keer een hele sloot. Voor variatie kun je ook kiezen voor bouillon, melk of verse fruitsappen. Ook sommige sportdranken zorgen voor extra hydratatie.
  2. Eet regelmatig en gezond. Groenten en fruit zijn belangrijk omdat zij naast vitamines en zouten ook veel water bevatten.
  3. Draag luchtige, lichtgekleurde kleding, liefst van katoen of linnen.
  4. Zorg voor continue verkoeling. Maak je gezicht, hals en de polsen regelmatig nat met een koud washandje. Een voetenbadje kan ook voor extra verkoeling zorgen.
  5. Houd het rustig op het heetste moment van de dag. Andere landen hebben niet voor niets een siësta. Dit gebeurt vaak tussen 12:00 en 16:00 uur. Het is dan de bedoeling dan je niet te veel inspannende activiteiten doet.
  6. Bekijk met de arts of de medicatie bijgesteld moet worden. Zo kan het gebruik van plastabletten de kans op uitdroging verhogen.

Geniet van de zomer en blijf koel!

Rode Kruis

Kijk hier voor meer tips.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...