Het hele jaar Vaderdag!

door | 19 juni 2021 | Fiefjes, Verhalen

Het hele jaar door doe ik aan vaderdag. Dus gewoon 365 dagen. Waarom? Omdat ik ook het hele jaar door vader ben. En inmiddels al lang ook grootvader.

Zonder kinderen ben je geen vader. Dus een noodzakelijk in te vullen voorwaarde om vader te zijn is minimaal één kind hebben. Dat betekent een partner hebben. Dat gaat makkelijker dan om aan de in te vullen voorwaarde te voldoen. Je wordt dus niet zo maar vader, daar moet je wel wat voor doen.

En dan ben je vader en is er plotseling jaarlijks Vaderdag. Het schijnt dat een vader op Vaderdag gevrijwaard is van huishoudelijke taken. Had ik dat maar eerder geweten!

Vaderdag is bedacht door een Amerikaanse vrouw, dochter van…..jawel, haar vader.  Zij vond dat haar vader geëerd moest worden vanwege zijn inzet voor het gezin. Zo is het gekomen. Zelf doe ik niet aan één speciale dag ter ere van het vaderschap. Dus blijf ik gewoon altijd mijn huishoudelijke taken doen.

Toen de kinderen klein waren maakten zij op school meestal een boekenlegger met fotootje. Die heb ik wel bewaard. Niettemin is het natuurlijk prachtig om één dag per jaar in het zonnetje gezet te worden. Dus Moederdag en Vaderdag zijn dagen die we moeten koesteren.

Het vak van ouder zijn is vaak best ingewikkeld. Om de kinderen zich goed te laten ontwikkelen, op eigen benen te leren staan, is niet altijd even makkelijk. Dus waardering voor goed ouderschap, lees nu vaderschap, is hartverwarmend!

Alle vaders, een hele fijn Vaderdag gewenst!!

 

P.S. en de foto.. dat zijn mijn drie kinderen, 47 jaar geleden.

 

Titel van de bron

Plaats hier een korte omschrijving van de de plek waar de lezer meer informatie kan vinden. Zo kan de bezoeker zelf op pad om meer informatie in te winnen over het onderwerp. Vergeet niet de link in te vullen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *