Ouderenzorg, maar dan anders

door | 21 juni 2021 | (Mantel-)zorg, Doen, Vief

Mantelzorg door
Saar aan Huis

Ik las vandeweek in de krant dat we het laagste aantal besmetting hebben sinds 9 maanden, er liggen nog ‘slechts’ 250 patiënten met Corona op de IC-afdelingen. En de datum van de versoepeling van Corona maatregelen wordt naar voren gehaald. Dat zijn toch allemaal mooie berichten.  Maar daar hebben we ook hard ons best voor gedaan, nietwaar?!

We gaan niet meer terug naar wat het was, maar kunnen wel weer met positieve blik naar de toekomst kijken. En juist in die glazen bol zien we nog veel meer…het is geen verrassing, maar wat te denken van het toenemende aantal ouderen? En tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker om wijkverpleegkundigen en dokters te vinden, dat is pas een zorg!

“Een gebrek aan mensen en een gevolg van bezuinigingen. Samen moeten we kijken hoe we de ouderenzorg op een andere manier in gaan vullen.”

Het heeft voor velen de voorkeur om thuis te blijven wonen, maar je moet dan wel voor jezelf kunnen zorgen. En dat lukt soms minder goed naarmate je ouder wordt, dan is er hulp nodig.

Denk in mogelijkheden (dat hebben we ook in het afgelopen jaar wel met elkaar gezien), wees alert, help elkaar. Want alleen dan kunnen mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Tijd om out of the box te denken en SAMEN te werken.

Mocht je ideeën hebben (of wensen) en vind je het leuk om hierover van gedachten te wisselen? Laat je reactie achter onder dit artikel. En misschien ontmoeten we elkaar binnenkort live.

Lieve groet,

Marie-Antoinette

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...