In de buurt

door | 28 juni 2021 | (Mantel-)zorg, Vief

‘Mantelzorg’ door

Minters
Mantelzorg

Zorgen voor een naaste lijkt soms vanzelfsprekend maar dat is het zeker niet. Helaas zijn veel mantelzorgers flink belast.

Regelmatig komen wij mantelzorgers tegen die ons vertellen dat zij de enige zijn die de mantelzorgtaken doen voor hun naaste. Dat voelt als een extra zware belasting.

Het zou fijn zijn als je als mantelzorger zelf ook op iemand terug kan vallen, de zorg kan delen, of gewoon iemand hebt om even iets leuks mee te kunnen doen zodat je weer op kunt laden. Hoe zit dat bij jou?

Soms is het prettig hierin wat overzicht aan te brengen. Er zijn hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen. Zo kun je in kaart brengen wie je allemaal kent, of ze dichtbij je staan of wat verder weg. Of ze iets voor je (kunnen) betekenen, en zo ja wat dan. Dat kunnen familieleden, kennissen, buren, vrijwilligers, maar ook professionals zijn. Neem eens een kijkje op onderstaande websites. En probeer eens wat uit! Het kan dus zomaar zo zijn dat er in jouw buurt iets te vinden is. 

Naasten in kracht

Bij de zoekfunctie intikken: netwerk. Het eerste artikel dat verschijnt bevat o.a. een heel toegankelijke netwerkkaart die je als hulpmiddel kunt gebruiken.

Movisie

Werken aan eigen regie van Movisie, bevat een verzameldocument met tools om je netwerk in kaart te brengen. Vooral erg handig voor professionals.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik maak onderdeel uit van team Minters Mantelzorg en ben werkzaam als consulent o.a. voor de gemeente Maassluis.