Wandelen langs de Waterweg

door | 1 juli 2021 | Doen, Sporten

Maassluis ligt aan de Waterweg (officieel Scheur) en heeft haar eigen koninklijke boulevard: de Koning Alexander Boulevard, waar je kan wandelen en fietsen. 

De boulevard loopt van de haven (Douanehuisje) tot aan de Poorteshaven, ongeveer 5 kilometer. Het weidse uitzicht is natuurlijk het mooiste. Iedere dag is het anders.
Neem nou de verschillende schepen die langs varen, van hele grote tot hele kleine. Ook beroemde cruiseschepen trekken veel bekijks.

Bij de start van de wandeling (want je kunt natuurlijk overal beginnen) staat het Douanehuisje. Het werd in de negentiende eeuw gebouwd en er worden tegenwoordig exposities gegeven.

Je kunt daar op het havenhoofd genieten van het uitzicht en beginnen (of eindigen) met iets lekkers op het terras van Hotel Maassluis. Niet onbelangrijk, er staan veel bankjes onderweg. Voor de broodnodige rust- en uitkijkplekken.

Wanneer je verder loopt, kom je langs Natuurspeeltuin Avonturis, ontzettend leuk om met de kleinkinderen hier naartoe te gaan. Lekker ravotten, net als vroeger.

Daar begint ook het Sterrenbos, een mooie strook groen waar ook wandelpaden liggen. Als het flink waait, dan lopen we tegen de wind in door het bos en terug langs de Waterweg. De scheelt enorm! In augustus gaan wij daar tegenwoordig bramen plukken. Ook niet verkeerd.

Het groenbeleid is volgens mij aangepast, want er wordt minder gemaaid. Hierdoor komen wij tegenwoordig bijzondere bloemen tegen. Laatst nog orchideeën,  die wij ook langs De Vliet in Vlaardingen hebben zien staan.

Aan het eind van de Boulevard kun je de dijk en het spoor oversteken en kom je bij de Oranjeplassen. Een vogelgebied met een zandstrandje en picknickplaats. Wie van vogels spotten houdt kan hier zijn hart ophalen.

Kortom, al wandelend valt er veel te zien en te beleven langs de Waterweg in Maassluis.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...