Schiedam vanaf het water

door | 2 juli 2021 | Uitgaan

Het was wel boffen op woensdagavond 2 juni… Op deze prachtige zomeravond mocht ik meevaren in de sloep van Henk en Len, de eigenaars van bedrijfje S’loep Schiedam dat sinds vorig jaar is opgericht.

Het is een prachtige sloep met fijne zachte banken waarop je heerlijk relaxed kan genieten van wat er allemaal al varende te zien is.

Op mijn vraag hoe ze er toe waren gekomen om dit bedrijfje te starten vertelt Henk dat ze allereerst al heel lang een sloep wilden hebben. Varen is hun hobby. Wat hem echter verbaasde is dat veel Schiedammers niet weten hoe mooi en historisch Schiedam is. Het plan kwam toen naar voren om meer mensen te laten ervaren hoe interessant Schiedam eigenlijk is. Het concept bleek aan te slaan.

Len vertelt dat ze met diverse restaurants die aan deze binnenhavens liggen, samenwerken. Met Loopuyt en Post Schiedam verzorgt S’loep bijna wekelijks een Gin Mystery Tour. Tijdens het varen vertelt Henk de gasten over de geschiedenis van Schiedam en komt men langs talloze monumenten. Ook kan men onderweg genieten van een heerlijke cocktail die in een mandje vanaf de waterkant aan boord wordt gehesen. Deze cocktails met drijvende bloemen en fruit zijn niet alleen prachtig om te zien, maar smaken geweldig. Bij Distilleerderij Loopuyt & Co. kan er worden aangemeerd om deze wel heel bijzondere locatie te bezoeken, waar de sluier van de geheime wereld van de Loopuyt Gin lichtelijk wordt opgetild.

Het bracht mij in ieder geval op het idee met vriendinnen een uurtje of wat in deze fraaie sloep door te brengen. Met onderweg een borrelplankje en cocktails van 1714 moeten dat wel héle gezellige uurtjes worden!

Wil je zelf ook eens zo’n prachtig tochtje maken of liever een andere route varen, dat kan altijd mits dit van tevoren is gereserveerd.

S'loep Schiedam rondvaarten

Beleef Schiedam vanaf het water.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *