Ouders gepiept, waar zijn ze…??

door | 3 juli 2021 | Fiefjes, Verhalen

Wij staan op de camping in Spanje in de buurt van Tarragona. Wij komen daar al 20 jaar.

In 2003 ontmoetten wij Wouter en Simone. Een Belgisch stel uit Nieuwpoort. Zij zijn dan al met pensioen. Een leuk ouder stel van toen 70 jaar. Zij verbleven daar jaarlijks 5 maanden op de camping. Hun zoon, die recht tegenover zijn ouders woont, bracht zijn caravan jaarlijks in april, richtte hem in en vertrok weer naar België. Hij moest weer aan het werk. Zijn ouders reden dan naar de camping. Als hij kwam met zijn gezin tijdens de zomervakantie vertrokken zijn ouders naar huis. Om na de zomervakantie weer terug te keren tot eind oktober. Dat ging zo jaar in, jaar uit. Totdat zijn mam licht begon te dementeren en zijn pa hartproblemen kreeg. Na 2014 zijn Wouter en Simone niet meer op de camping geweest.

Het is mei 2016. Wouter en Simone zijn dan 83 jaar. Wij zijn met pensioen en verblijven dan ook 4 maanden op de camping. Het is half negen ’s-morgens. Mijn mobieltje gaat. Zoon Wim aan de telefoon uit België. Hij klinkt wat paniekerig. Zijn mijn Ma en Pa op de camping? Het was in mei niet druk, dus ik kon meteen zeggen dat zij er niet waren. Waarom? Ze zijn weg en wij hebben geen idee waar ze zijn. Ze zijn al 2 dagen weg. Nemen geen telefoon op. Zouden jullie willen gaan kijken in het hotel?

Het hotel is waar zij verbleven als zij naar huis gingen, maar nog wel met hun zoon en gezin samen wilden eten op de camping. Slapen ging  dan niet meer op de camping. Vandaar het hotel.

Ik zeg dat wij onmiddellijk naar het hotel gaan. Bij de receptie vraag ik of zij er zijn. De receptioniste zegt, kijk maar in de eetzaal. Wij gaan naar binnen. Rechts in de hoek zitten 2 mensen te ontbijten, Simone ziet ons en roept: Jantje!

Ik durfde niet te zeggen wat ze geflikt hadden, gewoon met stille trom vertrokken. Hun kinderen wilden absoluut niet dat zij nog een dergelijke reis zouden maken, gelet op de leeftijd en de kwalen. Meteen Wim gebeld. Ik hoorde een zucht van verlichting. Afgelopen 23 juni is Simone na een val overleden. Zij is 88 jaar geworden.

Wat overblijft zijn mooie herinneringen, waaronder deze.

(De namen zijn gefingeerd)

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *