Reizen met AutoMaatje

door | 6 juli 2021 | Eropuit

Is er een mooie tentoonstelling die je niet wilt missen maar lukt dit niet met het openbaar vervoer? Ga je graag op bezoek bij een goede vriend maar kun je hier zelf niet komen? Kijk dan of AutoMaatje van de ANWB hulp kan bieden.

ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis.

Elke gemeente heeft zijn eigen AutoMaatje servicepunt waar je contact mee kunt opnemen voor verdere informatie. Ook in Schiedam is er een servicepunt opgericht. Je hoeft géén lid van de ANWB te zijn om hier gebruik van te kunnen maken.

Bel twee dagen voordat je AutoMaatje nodig hebt naar het servicepunt. Zij gaan dan op zoek naar een vrijwilliger. Je betaalt €0,30 per kilometer plus de eventuele parkeerkosten, direct aan de vrijwilliger.

Kijk voor meer informatie op de website.

ANWB AutoMaatje

Brengt buurtgenoten weer samen!

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Wij zetten ons er voor in om dát mogelijk te maken. Een leven lang mobiel, op een zo veilig en duurzaam mogelijke manier. Ook als het even tegenzit.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *