Lekker ijs eten

door | 7 juli 2021 | Gezondheid, Vief

Wat is er lekkerder dan een ijsje eten wanneer het heet is. Een grote verleidelijke Magnum, Italiaans schepijs of een waterijsje. Wat is de beste keus en hoe vaak eet jij ijs in de zomer?

IJs was vroeger een luxeproduct wat alleen de rijken zich konden veroorloven. In de winter werd het ijs uit de slotgrachten gehakt en opgeslagen in super geïsoleerde ijskelders. Met deze opgeslagen kou kon, tot het begin van de zomer, ijs en andere koude producten worden gemaakt.

IJs is nu voor iedereen beschikbaar en we eten het graag (en veel). Maar vooral roomijs bevat veel calorieën. Een magnum almond bevat 285 kcal, twee bolletjes schepijs met slagroom 350 kcal. Als je maar één keer per week een lekkere grote magnum eet kan dat best.

Eet je vaker ijs?

Dan kan een raketijsje (40 kcal), een perenijsje (100 kcal) of een mini roomijsje van de supermarkt (125 kcal) een alternatief zijn.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...