Maak het je geheugen wat makkelijker

door | 8 juli 2021 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Cure+

Heb je ervaren dat je geheugen je soms in de steek laat? Er zijn verschillende handigheidjes om de problemen die je hierbij kunt ervaren te verminderen.

Herinrichten van je belangrijke spullen
Zet de spullen die je veel gebruikt op een hoogte waar je ze snel ziet en waar je gemakkelijk bij kunt. De spullen die je haast niet gebruikt kunnen dan op de andere plekken staan. Zo zorg je er voor dat je een stuk minder wordt uitgedaagd dan noodzakelijk is. Hang bijvoorbeeld de kalender vlakbij de telefoon, zodat je gelijk iets in kunt plannen als je ergens over gebeld wordt.

Aanbrengen van geheugensteuntjes
Post-its, een kalender of een stappenplan maken kunnen je helpen te onthouden hoe iets gedaan moet worden of wat je bijvoorbeeld mee moet nemen. Dit zorgt er voor dat je niet meer vergeet wat je niet moet vergeten. Bovendien voel je jezelf zeker en weet je dat het goed gaat komen. Behalve dat het fijn is dat je altijd ergens op terug kunt vallen, vermindert dit ook stress tijdens het uitvoeren van de taak. Zo kan een kleine post-it met; “Vergeet je sleutels niet”, op de buitendeur een extra prikkel geven om dit niet te vergeten.

Hulpmiddelen
Er zijn verschillende hulpmiddelen die helpen bij zowel lichte als ernstige geheugenproblemen. Deze hulpmiddelen helpen zowel degene met de geheugenproblemen, als ook de mantelzorger. 

Slingerland Ziekenhuis

Meer informatie over de hulpmiddelen staat in dit uitgebreide document van het Slingeland Ziekenhuis.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een creatieve ergotherapeut. Ik hou er van om onder de mensen te zijn, mooie reizen te maken en misschien wel het meest van dansen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...