Golfen kan iedereen…

door | 9 juli 2021 | Doen, Sporten

Meer dan een eeuw lang was de golfsport een elitaire bezigheid en zag je de golfers op de baan in ruitjesbroeken die met bekakte accenten spraken.

Nog steeds is dat zo, want zou je lid lid willen worden van één van de grotere golfclubs dan kost je dat toch nog een aardige duit en moet je eerst door een ballotage commissie. 

Maar voor ‘de gewone man’ is het al weer jaren mogelijk deze mooie sport te beoefenen. Nederland telt ongeveer 215 officiële golfbanen, de prijs van een lidmaatschap is steeds lager geworden en iedereen is er altijd van harte welkom. Zo ook op Golfclub Schinkelshoek in Vlaardingen waar ik al 20 jaar mijn balletje sla.

In de zomermaanden is er elke eerste zondag van de maand een ‘Open Dag’. Er worden dan gratis een aantal korte clinics gegeven en kan men kennis maken met de golfsport. Je ziet een mengeling van mensen, oud en jong, die wat onwennig met hun club staan te ‘hengelen’. Soms zijn er dames die dan schoenen dragen die eigenlijk niet geschikt zijn voor de golfsport, maar op een Open Dag kan dat. Er wordt wel op geattendeerd.

Iedereen wordt begeleidt naar de afslag waar de oefenballen kunnen worden weggeslagen. De instructeur leert hen hoe je de club moet vasthouden om de bal weg te slaan. Dat is soms komisch om te zien (en horen!) wanneer ze steeds over de bal heen slaan in plaats van deze weg te slaan. Ze hebben er allemaal plezier in, maar intussen beseffen ze wel dat het helemaal niet zo makkelijk is om dat kleine balletje weg te slaan en het balletje op de oefengreen in de hole te krijgen. Nee, dat valt ook zeker niet mee!

Maar…oefening baart kunst!

Dus senioren: aan de slag met deze ideale sport, heerlijk buiten en lekker bewegen!

Golfclub Schinkelshoek

Wil je meer informatie over de open dag, klik dan op onderstaande link voor meer informatie.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...