Drink je genoeg?

door | 12 juli 2021 | Gezondheid, Vief

Heb je dat ook wel eens na een lange actieve dag, hoofdpijn! Vaak is dit een teken van te weinig (water) drinken.

Zelf vergeet ik vaak te drinken als ik bezig ben, vandaar deze app om mezelf eraan te herinneren dat ik genoeg drink.

De water reminder app is gratis te downloaden. Voor je hem optimaal kan gebruiken vraagt hij eerst om je lengte, gewicht, leeftijd en of je een actieve baan/bezigheden hebt. Hier past de app namelijk je persoonlijke hoeveelheid water op aan die je nodig hebt. Door het plusje rechtsonder in je scherm voeg je de hoeveelheid water toe, die je hebt gedronken. Daar kan je ook andere dranken toevoegen en dit rekent de app dan om naar het vocht, zoals water. Wanneer je bijvoorbeeld 250 ml thee drinkt wordt dit in de app omgezet naar 245 ml.

In mijn vorige artikel heb ik besproken dat het voor jonge ouderen belangrijk is om met het warme weer voldoende te drinken. Wil je meer tips over hoe je om kan gaan met de warmte? Lees dan Hou jij je hoofd koel? Het voedingscentrum geeft aan dat je gemiddeld 1700 ml per dag zou moeten drinken. Door de water reminder app kan je nu precies naar je eigen lengte en gewicht uitrekenen hoeveel water voor jou nodig is. Hij geeft een signaal als je nog niet voldoende hebt gedronken. Als extra houdt de app ook nog bij hoeveel suikers en cafeïne je binnen krijgt door je drankjes.

Drink nooit meer te weinig met de water reminder app!

Zorg voor nu

Hier kun je meer informatie vinden over het wateralarm en welke apps je kunt gebruiken.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *