Natuur in beeld

door | 13 juli 2021 | Doen, Hobby's

ObsIdentify is een gratis fotoherkenningsapp waarmee je wilde dieren, planten, en zelfs zeedieren kunt opzoeken. De app herkent meer dan 22.000 soorten uit Noordwest-Europa. 

Mijn vader zou ontzettend enthousiast geweest zijn met de ObsIdentify app.
In mijn kinderjaren gingen mijn broer en ik samen met mijn vader ‘struinen’. Dat was kris kras lopen door het bos. Spannend! We hadden in die tijd niet veel te spenderen, maar mijn ouders zorgden ervoor dat wij tijdens de schoolvakanties bijna iedere dag naar het bos gingen. Mijn vader wist veel van de natuur en kende ook vele planten en bloemen bij naam.  Ik probeer hem nu te evenaren met hulp van ObsIdentify.

Tijdens onze wandelingen komen wij allerlei planten, bomen, bloemen, paddenstoelen en dieren tegen. Daar maken wij met onze smartphone een foto van en zetten dat in de app. Je krijgt dan de naam, de soort en andere wetenswaardigheden te zien. Wanneer je lid wordt, kun je je eigen waarnemingen doorgeven.

Zo hebben wij al behoorlijk veel gefotografeerd en ‘herkent’.

Wat het grappige eraan is dat ik denk, ‘ach, deze heb ik nog nooit gezien’, maar dan staat er weergegeven ‘algemeen bekend’. Bijvoorbeeld de Zwartkopvuurkever.

En hier de Rietorchidee.

En aan zee: de Oorkwal.

Of laatst in de Broekpolder de Schijnaardbei, afkomstig uit India.

Een vriendin zei pas nog tegen mij ’jullie doen aan mindful wandelen’. Dat klopt, je kijkt anders naar je omgeving. Het maakt je nieuwsgierig. Mijn vriendin gebruikt hem nu ook en laatst kreeg ik een prachtige vlinder toegestuurd.

Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt. Veel plezier met de nieuwerwetse natuurbeleving!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...