Nadenken over mantelzorg

door | 19 juli 2021 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Saar aan huis

Denk na over mantelzorg: ‘Voordat je het weet is het zover’.

We maken plannen: voor een verhuizing, een vakantie, een nieuwe auto en dromen over een huisje in het buitenland. Helaas vergeten we vaak na te denken over mantelzorg voor als je wat gaat mankeren. Daar denken we in veel gevallen pas aan als het zover is.

Praten over mantelzorg in de toekomst makkelijker maken
Welke mogelijkheden zijn er als er dementie om de hoek komt kijken? Is mijn huidige zorgverzekering wel toereikend genoeg om mantelzorgondersteuning vergoed te krijgen? Is mijn woning veilig genoeg om langer thuis te kunnen blijven wonen? Van wie kan ik ondersteuning krijgen en bij welk loket kan ik aankloppen? Het is goed om eens stil te staan bij de gevolgen van het ouder worden..

Iedere situatie is anders. Wij merken vanuit de praktijk dat het vaak ineens misgaat. Er komt een telefoontje dat moeder of vader een beroerte heeft gehad en dan ben je als kind plotseling mantelzorger. et moment van stilstaan bij hoe je het precies wil invullen is dan geweest, want je moet meteen in actie komen.

Mantelzorg.nl start een campagne die zich richt op 55- tot 60-jarigen. Het is de bedoeling dat zij met hun ‘diagnose’ het gesprek aangaan met hun naasten. En dat er vervolgens wordt besproken wie er voor jou gaat zorgen, hoe je wilt wonen, maar ook of er geld is om zorg in te kopen en wie er voor eventuele huisdieren gaat zorgen.

Afbeelding van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Meer informatie

Op onderstaande website kun je meer lezen over mantelzorg.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...