We zijn er weer!

door | 20 juli 2021 | Fiefjes, Verhalen

Na een jaar afwezigheid, vanwege corona, zijn we weer op ons favoriete vakantieadres in Spanje.

Onder de rook van Tarragona,  ten zuiden van Barcelona en 180 km ten noorden van Valencia. Gelegen tussen de bergen en de azuurblauwe Middellandse zee.

Op 24 juni vertrokken wij vanuit Schiedam. Beiden gevaccineerd, maar hoe zou het gaan bij de grenzen? De eerste grens in België verloopt  soepel. Niemand te zien, geen grenscontrole, bijna uitgestorven.

Soepeltjes door België komen we aan bij de Franse grens vlak voor Lille. Niemand te bekennen, geen enkele controle. Richting Parijs nemen we de afslag  Reims. Dwars door de champagnestreek, wat een prachtig landschap. De graanschuur van Europa. We rijden door via Dijon naar Lyon. Het is erg rustig op de weg. Tanken is in Frankrijk een feestje. De benzine is daar gemiddeld 30 eurocent de liter goedkoper. En daarin is de wegenbelasting al verwerkt! Bij het uitstappen meteen een mondkapje op. In Zuid Frankrijk naar rechts richting Montpellier. Prachtig weer en nog steeds erg rustig. Barcelona staat al op de borden. Wij rijden samen om en om. En om en om doen we even een dutje.

Aangekomen bij de Spaanse grens, niemand te bekennen, uitgestorven.  Om 18.00 uur arriveren we bij een hotel in Figueres. Zo’n 25 kilometer na de grens in Spanje. We boeken een kamer en bestellen een welverdiend wijntje. In Spanje gebeurt alles buiten, mooi weer!! Binnen overal een mondkapje op. Een dag later naar de camping. We worden hartelijk begroet door Spaanse vrienden. Maar kussen, hoe moeilijk ook, zeker voor Spaanse mensen, dat gebeurt niet!

We genieten hier ontzettend, vriendelijke mensen, prachtig landschap en mooie oude steden in de buurt. We gaan zeker weer naar Reus, de geboortestad van Gaudi, bekend van de Sagrada Família in Bacelona. In Reus is het Antoni Gaudi museum.

Wij genieten hier. En de terugreis? Dat kan nog spannend worden met de nieuwe corona-explosie.

De foto is van de hemelpoort gelegen hoog in de bergen in het achterland.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *