Drink kraanwater!

door | 21 juli 2021 | Gezondheid, Vief

Rotterdams kraanwater had een slechte naam. Inmiddels behoort het kraanwater van Nederland én van Rotterdam tot het beste kraanwater ter wereld. Neem dus gerust een fles kraanwater mee als je op pad gaat.

Het kraanwater van Rotterdam en omgeving had geen beste naam. In de jaren 50 en 60 kwam het kraanwater uit de Maas en kon alleen met veel chloor drinkbaar worden gemaakt. Tot overmaat van ramp werd op 23 januari 1963 het water ondrinkbaar omdat er ineens heel veel zout in zat. De hele regio tot aan Delft moest van drinkwater worden voorzien door tankwagens.

Deze ramp zorgde voor een versnelde ontwikkeling van waterzuiveringsstation Beerenplaat. En later tot de ontwikkeling van de drie enorme spaarbekkens in de Biesbosch. Ontkalkingsinstallaties werden geplaatst om het water zacht te maken. Filters met actief kool filteren alle residuen uit het water. Als laatste zorgden recente investeringen in moderne ontsmettingstechnieken dat de dosering van chloor niet meer noodzakelijk was. En daarmee verslaat het water wat uit je kraan komt met gemak commercieel flessenwater qua smaak en mineralen. En dat voor een fractie van de prijs!

Ga je lekker buiten lopen of fietsen, neem dan gewoon kraanwater mee. Investeer eenmalig in een goede drinkfles, die je kunt schoonmaken. Zelf heb ik een Dopper drinkfles, maar bij de Blokker kun je voor
€ 3,- al een prima drinkfles kopen. En zet thuis een glazen fles met kraanwater in je koelkast zodat je na je inspanningen buiten een lekker koud glaasje water kunt drinken.

Meer weten?

Lees op de website 🔗vergeten verhalen over hoe het kwam dat het Rotterdamse water zout werd.

Wil je weten wat de precieze waterkwaliteit is op jouw adres. Vul je postcode in 🔗op deze website van Evides.

🔗Hou jij je hoofd koel? Een artikel van Fief over hoeveel je zou moeten drinken in de zomer.

 

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...