Droom een fantastisch leven!

door | 2 augustus 2021 | Tijd voor jezelf, Vitaal

‘Zingeving’ door

Het Labyrinth

Deze week is als een wens die uitkomt. Ik bevind mij in een prachtig gebied in Frankrijk, de Vogezen.

Met de man van mijn dromen, in een prachtig bergchalet. Op het moment van schrijven is hij hout aan het hakken voor de hottub die staat op te warmen. Het geluid van de hakbijl die neerkomt op het blok en de geur van het brandende hout geven mij een gelukkig gevoel. Hoe ben ik hier beland? Terugkijkend op de voorbijgaande jaren lijk ik met een onzichtbare kracht ervaringen te hebben gecreëerd.

De één noemt het geschenken van God, een ander puur geluk. Als ik het zou willen benoemen dan is het manifesteren. Door creatiekracht.

Wij houden ons vaak zo klein. Door onze beperkende gedachten denken wij dat wij ‘tevreden’ moeten zijn. Hoe onrustig wij ons ook kunnen voelen. Een diep weten dat er meer moet zijn voor ons. Ook ik ken de beperkende gedachten en ben nog steeds aan het leren dat wat ik denk niet is wie ik ben.
Creatiekracht kan vooral goed haar werk doen als je jezelf jouw dromen gunt. Je het jezelf waard vindt dat je een fantastisch leven mag leiden. Jij bent veel groter en krachtiger dan dat je jezelf altijd hebt doen geloven.

Een eerste stap is dus jezelf een droomleven gunnen en het jezelf waard vinden.
Een tweede stap is om je droomleven concreter te gaan maken. Dit doe je door bijvoorbeeld op te schrijven hoe jouw leven er dan uitziet.

Wat ik zelf een prettige oefening vind is visualiseren van mijn droomleven. Het daadwerkelijk voor mij zien. Beelden zien, geluiden horen, gevoelens voelen en geuren ruiken. Alsof het er al is. In het nu. Dat doe ik ook door te mediteren. 

Belangrijk is om deze oefening te blijven herhalen. Dan duik ik nu de hottub in!

Commit Happiness

Een oefening voor een meditatie met begeleiding. 

Afdrukken

Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Meer artikelen op Fief...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *