Wandelnetwerk Zuid-Holland

door | 10 augustus 2021 | Doen, Sporten

Wil je lekker wandelen zonder te verdwalen? Dan is het wandelnetwerk misschien iets voor jou. Net als bij het fietsknooppuntennetwerk, volg je een gemarkeerde route die je zelf kunt samenstellen of downloaden.

Voor wandelen heb je niets anders nodig dan een paar schoenen en je kunt het overal doen. Maar wil je een route lopen en niet verdwalen, gebruik dan het wandelnetwerk Zuid-Holland. Een fijnmazig netwerk van bruine paaltjes met een geelrood bordje. Wandelnetwerken bestaan ook in andere provincies van Nederland, in België en delen van Frankrijk.

Je kunt op veel verschillende manieren een route maken of een bestaande route gebruiken. Waarbij alle routes beschikbaar zijn op papier, als GPX-bestand of in een app. In dit artikel bespreek ik er twee:

Wandelnet

Op de website van deze organisatie staan duizenden wandelingen door heel Nederland en dus ook Zuid‑Holland. De website werkt makkelijk, maar routes gemaakt op de website kun je alleen downloaden naar de app of afdrukken. De navigatie is niet zo uitgebreid.

Route.nl

Een website en app, ook bekend van zijn vele fietsroutes en fietsnavigatie. Ook hier zijn duizenden routes te vinden. Zelfgemaakte routes kunnen worden opgeslagen en makkelijk in de app worden gebruikt. De navigatie is superieur. Wel werken sommige opties alleen met een betaald account (€ 10,‑ per jaar in 2021).

Dus smeer de broodjes, vul je waterfles, doe je rugzak om en ga lekker lopen.

Wandelnet

Op zoek naar een prachtige wandelroute?

Route.nl

De mooiste fiets- en wandelroutes.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *