Het huwelijksaanzoek!

door | 14 augustus 2021 | Fiefjes, Verhalen

Wij zijn net een dag op de camping of onze vakantie vriend Bert komt even langs, hij was wat nerveus. Ik kom een geheim vertellen en wil graag jullie medewerking.

Andrea is 9 juli jarig, zij wordt 54 jaar. Ik wil haar op haar verjaardag ten huwelijk vragen. Traditiegetrouw gaan we op haar verjaardag uit eten bij Enrique, een typisch Spaans restaurant. Eigenaar Henry zit in het complot en regelt alles zoals ik het heb bedacht. Andrea en Bert zijn jaren geleden gescheiden, Bert is 59 jaar, beiden hebben 2 volwassen kinderen. Willen jullie mee? Natuurlijk, wat een eer! Dan geef ik jou mijn ring Jan, geef die dan na het hoofdgerecht ongemerkt aan mij. Ik kan hem niet in mijn kortebroekzak doen, zo’n bobbel in mijn broekzak valt meteen op! Wil je filmen met de mobiele telefoon, dan kan ik meteen de familie in Nederland appen.

Het is 9 juli, prachtig terras en een feestelijk aangeklede tafel. Bert zit naast mij en we praten wat heen en weer. Andrea heeft niets in de gaten. Het terras zit stampvol, wel volgens Coronamaatregelen. Het hoofdgerecht is klaar en voor het dessert schuif  ik het doosje onder de tafel in Bert zijn hand. De hele avond geen muziek op het terras, maar dan…?? Plotseling het lievelingsnummer van Andrea. Zij kijkt verbaast, hoe kan dit? Kijkt naar Bert met vragende blik. Bert staat op en begint zijn speech. De mensen op het terras kijken naar hem. Al gauw komen de waterlanders bij Bert. Hij gaat op de knieën en vraagt:

Andrea, wil je met me trouwen? Andrea vliegt hem huilend in de armen en  zegt volmondig jaaaaa!

Onder luid applaus van het gehele terras zoenen ze elkaar langdurig en intens. Toen champagne en daarna het dessert. De rest van de vakantie gedroegen zij zich als jonge tortelduiven.

Prachtig om te zien, zo verliefd op oudere leeftijd.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...