De reis van je leven

door | 30 augustus 2021 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Onlangs in Frankrijk hebben wij heel wat kilometers gereden. Af en toe namen wij niet de afslag die de navigatie ons aangaf. Omdat wij het niet begrepen of een andere weg zagen die ons veel leuker leek. 

Wij zouden evenwel op onze bestemming aankomen; of het nu een restaurant was, de top van een berg of een leuk stadje. 

Wij waren samen een nieuwe wereld aan het ontdekken en eigenlijk was dat ons doel. Een bekende uitspraak is ook wel: Het gaat niet om de bestemming maar om de reis ergens naar toe. 
In het leven zelf heb je ook dagelijks de kans om verschillende routes te kiezen. Het begint al met de keuze om ’s ochtends je bed uit te stappen. Voor sommige mensen is dat een groot keuzemoment van de dag. 

Of wat eet je als ontbijt? Welke route neem je naar je afspraak en hoe ga je er naartoe? 

Ervan uitgaande dat jouw leven een reis is vol uitdagingen om te overwinnen. En je uiteindelijke bestemming ligt vast, aangezien wij allemaal sterven. Welke routes heb dan jij gekozen in je leven? Heb je een relatie, ben je gescheiden, heb je kinderen gekregen, ben je naar school gegaan of ging je meteen aan het werk? 

Op het moment dat je deze tekst leest; welke route opties heb je vandaag? Als je niet meteen op antwoorden komt geeft dat natuurlijk niets. Neem de vragen eens mee de komende dagen. Heel fijn om over te mijmeren op een rustig moment.  

Het is de reis van je leven en jij mag als enige bepalen hoe die reis zal verlopen. Wat een cadeau! Het kan ook lastig zijn om zoveel keuzes te hebben en te ‘moeten’ maken. 
Zelf neem ik graag een rotonde en die rij ik net zo vaak rond totdat ik weet welke weg ik wil nemen. 

Goede reis! 

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...