Verhuizen of niet?

door | 3 september 2021 | Thuis, Wonen

Als je ouder wordt kan de vraag gaan rijzen of je woning nog voldoet aan je wensen voor de toekomst.  Is het nodig dat je gaat verhuizen? Dat is voor vele van ons een groot dilemma.

Als seniorenadviseur heb ik ouderen met deze vraag aan de balie gehad. Vaak kwamen zij te laat met deze prangende vraag . Hun woning paste dan al niet meer aan hun behoefte. Meestal was er dan een trap die een barrière ging vormen. Met alle gevolgen van dien.

Natuurlijk kun je niet alles voor zijn, maar erover nadenken en informatie inwinnen kan altijd.
Met deze voorbeelden op mijn netvlies heb ik zelf, samen met mijn man, een woonwensenlijst gemaakt. Vooral gelijkvloers was hierin belangrijk. Onze wensen hebben we kunnen realiseren, maar dat was wel 19 jaar geleden. 

Op dit moment is er een groot woningtekort, voor zowel jongeren als ouderen. Ook al zou je willen verhuizen naar een seniorenwoning, dan gaat dat nu niet zo gemakkelijk. Er is momenteel een tekort aan 80.000 seniorenwoningen (bron: ANBO en Maxmeldpunt).

Ik wil hiermee zeggen, dat je nooit te vroeg kunt zijn om je te oriënteren op de senioren-woningmarkt.
Om je te helpen waar aan je kunt denken heeft de website’ ikwoonleefzorg’ een checklist samengesteld, zodat je een goed beeld krijgt over langer zelfstandig blijven wonen en je eigen woonwensen.

Het kan zijn dat je kan blijven wonen waar je woont met aanpassingen of dat je toch liever kleiner wilt gaan wonen en/of bijvoorbeeld met gelijkgestemden in een woongroep.  Er zijn vast meer mogelijkheden.  Hiermee kun je gericht verder speuren wat voor jou de opties zijn.

Veel succes met je oriëntatie op de seniorenwoningmarkt.

Ikwoonleefzorg

Checklist zelfstandig blijven wonen.

Ikwoonleefzorg

Checklist veilig zelfstandig blijven wonen

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Emma

    Bedankt voor je interessante artikel over senioren en verhuizen. Mijn opa en oma beginnen toch echt ouder te worden en merken dat de trap steeds hoger lijkt. Ik denk dat we ons gaan oriënteren op de senioren-woningmarkt, zoals je zegt, liever te vroeg dan te laat. Wanneer het zover is zullen we een goed verhuisbedrijf inschakelen, van een groot huis naar een kleiner plekje is niet gemakkelijk.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *