Blijven wonen in je eigen huis

door | 7 september 2021 | Thuis, Wonen

Wie wil er niet blijven wonen in zijn eigen huis. Dat kan door je woning levensloopbestendig te maken. Begin ermee als het nog niet nodig is

Je woont al lang in je huis. En je wilt er ook graag zo lang mogelijk in blijven wonen. Dan is het goed om eens door je huis te lopen en na te gaan, waar je dingen kunt verbeteren om ook prettig in je huis te kunnen blijven wonen als je ouder wordt.

Dat noem je levensloopbestendig maken en dat klinkt alsof het een hele verbouwing gaat worden. En soms is dat ook het geval, maar vaak kun je ook met wat simpele aanpassingen je huis veiliger maken.

Er zijn simpele tips, zoals: zorg dat je geen losse kleedjes hebt waarover je kunt vallen en maak je looproutes obstakelvrij.

Of ideeën om voor een klein bedrag je huis veiliger te maken, zoals het plaatsen van een beugel in de douche en het verbeteren van de verlichting.

En natuurlijk ook grotere zaken zoals het vervangen van je gasfornuis door een inductiekookplaat. Dit om brandgevaar te verminderen.

Eén onderdeel van het levensloopbestendig maken is domotica. Het automatiseren van je lampen en gordijnen zodat je zonder moeite het licht aan en de gordijnen dicht kunt doen. Over twee weken verschijnt er een artikel op Fief over dit onderwerp.

Hou Fief dus in de gaten.

 

Langer Thuis in Huis

Een levensloopbestendige woning in 6 stappen

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *