Tips bij verhuizen

door | 9 september 2021 | Thuis, Wonen

‘Wonen’ door

ROGplus

Ga je binnenkort verhuizen? Voor een soepel verlopende verhuizing deel ik graag mijn tips, want een goede voorbereiding is het halve werk!

Tip 1 Begin tijdig

Vraag ruim van te voren aan vrienden en familie of zij willen helpen. Als je kiest voor een verhuisbedrijf kan je bij meerdere bedrijven offertes aanvragen.

Tip 2 Wat gaat mee en wat mag weg

Bepaal ter voorbereiding welke spullen echt mee moeten, want minder spullen betekent ook dat je minder verhuisdozen nodig hebt en dus minder hoeft te sjouwen!

Tip 3 De financiën

Als laatste tip wil ik meegeven dat het belangrijk is om vooraf vast te stellen welk bedrag je hebt voor de verhuizing en wat je er nog bij kunt sparen. De totale kosten van de verhuizing hangen af van je eigen wensen en mogelijkheden.

Lukt het je echt niet om voldoende geld bij elkaar te krijgen, kijk dan of je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming. Er zijn diverse tegemoetkomingen en niet alleen voor mensen met een kleine portemonnee!

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat verhuizen zowel voor, tijdens als na de verhuizing stress oplevert. In oktober 2020 ben ik met mijn man en zoontje van toen 1 jaar verhuist naar een nieuwbouwwoning. Zelf vind ik met name tip 1 “begin tijdig” waardevol maar…neem ook de tijd.

Succes met de verhuizing!

Consumentenbond

Verhuizen? Check onze praktische tips.

Verhuizen kun je zelf

Dit is wat je moet weten over verhuizen.

Afdrukken

Sinds 2007 ben ik werkzaam als Wmo-consulent bij Rogplus en sinds 2017 ook bij wijkondersteuningsteam Schiedam Zuid. Zelf woon ik met mijn man en zoontje van 2, in Den Haag.

Meer artikelen op Fief...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *