Knarrenhof

door | 14 september 2021 | Thuis, Wonen

Mijn oog viel op een krantenartikel over het Knarrenhof in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.  Een nieuwbouw hofje voor senioren. Voor hier in de buurt!

Mijn associaties waren gauw gemaakt: senioren die met elkaar samenwonen, gezelligheid, er voor elkaar zijn maar toch ook elkaar vrij laten. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Is er al iets gebouwd en wie komt er voor in aanmerking? Is het huur of koop? Voor informatie heb ik mijn vragen gesteld aan de Stichting Knarrenhof.  Hier hun verhaal.

Een Knarrenhof in Waterweg-Noord gebied

Sinds circa 1,5 jaar is er binnen de regio Waterweg-Noord een trekkersgroep actief om in Vlaardingen en/of Schiedam medeburgers (later stadium Maassluis), politieke partijen en woningcorporaties enthousiast te maken voor het concept Knarrenhof. Ook zoeken zij naar een geschikte locatie. Als dat gelukt is neemt de landelijke Stichting Knarrenhof de organisatie over.

Maar wat ís een Knarrenhof nu precies?

Mensen worden steeds ouder en blijven langer vitaal. Verzorgingshuizen zijn afgeschaft, langer thuis blijven wonen is het motto. Maar dan wel graag in een omgeving met levensloopbestendige woningen, duurzaam gebouwd, liefst in het groen. Met winkels en andere voorzieningen in de buurt, ruimte voor sociale contacten, hobby’s en eventueel logees in een gezamenlijke hofwoning. Kortom, omzien naar elkaar en het fijn hebben als je 55plus bent, met of zonder levenspartner. Het idee is ontleent aan de ‘hofjes’ van vroeger en idealiter bestaat een Knarrenhof dan ook uit een soort wijkje van circa 30 tot 40 woningen in een mix van koophuizen, vrije sector huur maar ook sociale huur.

Gezien de schaarse betaalbare grond zullen het wel appartementen worden.

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor een woning binnen een Knarrenhof is het verplicht om je aan te melden en in te schrijven in een gemeente naar keuze. Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 15,00 per gemeente.

Knarrenhof

Kijk hier voor Vlaardingen, Schiedam en Maassluis

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Riet

    Het is wel een beetje vreemd dat ik, als ik voor de 3 gemeenten wil inschrijven, ik 3 keer 15 euro inschrijfgeld moet betalen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *