Alles is meegenomen!

door | 20 september 2021 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

“Vitaliteit” is in de mode. Je kunt geen tijdschrift meer lezen zonder deze term meerdere malen tegen te komen. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Het heeft te maken met de kracht en energie waarmee mensen fysiek, mentaal en emotioneel in het leven staan.

Is het een utopie om je altijd vitaal te voelen? Laten we het er op houden dat alles dat bijdraagt aan je vitaal voelen meegenomen is. Zo kijken wij er in ieder geval tegenaan als het gaat om de ondersteuning van mantelzorgers. Want als een mantelzorger iets kan doen om zijn/haar vitaliteit te versterken, zal dit ten goede komen aan eventuele overbelasting.

Daarvoor hoef je niet meteen naar een sportschool, een cruise te boeken, of op een streng dieet. Nee hoor, wij zien dat mantelzorgers soms heel effectief kunnen bijdragen aan hun vitaliteit door heel kleine acties die amper tijd kosten. Een blokje om, muziek luisteren om te ontspannen, even vrijuit kunnen praten met een bekende, werken in de tuin, kokkerellen, deelnemen aan een activiteit met anderen. Soms doen zij hierin al best veel zonder zich daarvan bewust te zijn.

Herkenbaar? Dan is het leuk om je hiervan bewust te zijn, want dat geeft een positief gevoel!

Natuurlijk is er in ons ondersteuningsaanbod aandacht voor vitaliteit. Bijvoorbeeld in ons activiteitenprogramma, de wandelgroepen en de cursus positieve gezondheid. Neem eens een kijkje!

Minters

Meer weten? Kijk dan eens op onze website

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik maak onderdeel uit van team Minters Mantelzorg en ben werkzaam als consulent o.a. voor de gemeente Maassluis.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...