Corona check app

door | 26 september 2021 | Gezondheid, Vief

Ze zeggen wel zo gemakkelijk, je moet een vaccinatiebewijs hebben maar hoe kom je hier aan? Tegenwoordig gaat alles digitaal, dus kun je ook dit bewijs op je smartphone zetten. 

Op steeds meer plekken moet je een vaccinatiebewijs laten zien. Het is handig als je dit bewijs van te voren op je smartphone geïnstalleerd hebt. Je ontvangt dan een QR-code (dit lijkt op een vierkante stempel) op je smartphone. Tja, maar hoe doe je dit dan?

Max meldpunt geeft uitleg met een reuze handige dame die het voor doet. En als iemand het voordoet gaat het ineens een stuk makkelijker.  Eerste vereiste is dat je een DigiD hebt.

Opgelet: je hebt de keuze voor een bewijs voor alleen Nederland of één voor het buitenland.

Wat als je geen smartphone hebt?

Je kunt ook je vaccinatiebewijs op papier krijgen.  Hiervoor kun je op je computer inloggen met je DidiD en kun je je QR-code uitprinten.

Wat als je geen DigiD, smartphone of computer met printen hebt?

Dan kan in sommige gevallen het bewijs op papier thuisgestuurd worden. Bel hiervoor naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421.

Ikzelf moet ook nog aan de slag, maar zo gaat het vast wel lukken.

CoronaCheck

Krijg toegang met een papieren bewijs.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...