Een goede zit voor een fietsrit!

door | 4 oktober 2021 | Gezondheid, Vief

Heb je dat ook wel eens: ben je lekker aan het fietsen, zit je zadel niet lekker?

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De meest voorkomende klacht bij zadelpijn is pijn aan het schaambeen en stuit/staartbeen. Mensen hebben dan vaak last van een tintelend of slapend gevoel. Ik geef hieronder tips waar je op kunt letten bij het kopen van een goed passend zadel.

Tip 1

Er wordt gekeken naar de zithouding en de afstand van de zitbotjes. Door hier plekken met extra grip aan te brengen, wordt voorkomen dat je naar voren schuift op je zadel. Het verschuiven zorgt voor een tintelend gevoel, wat bij langdurige fietsritten niet bevorderlijk is.

Tip 2

Het zadel wordt afgestemd op hoe vaak hij wordt gebruikt. Zo kan er worden gekeken naar de duur van de rit.

Tip 3

Bij het zadel wordt ook gekeken naar de hardheid van het zadel. Kan het zadel worden ingedrukt? Hoe harder het zadel hoe comfortabeler het fietsen wordt, omdat je niet wegzakt.

Voor het laten aanmeten van een goed zadel kun je naar een fietsenwinkel gaan. Of kijk op de website ‘stopzadelpijn’ voor meer tips. Ik hoop dat iedereen met deze tips weer Fief een fietsroute kan fietsen!

Stopzadelpijn.nl

Voor meer informatie.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *