Grijze haren, wat nu?

door | 13 oktober 2021 | Tijd voor jezelf, Vief

Mijn kapster zei toen ik 50 was, ‘Anja je hebt zulk mooi grijs haar, waarom laat je het niet zo’. Nou, ik had gedacht toch wel tot 80 jaar met rood haar rond te lopen…

Toch heb ik toen de grote stap genomen en mijn kapster heeft mijn rode geverfde haar er in één keer met de tondeuse uit geschoren. ‘Ik zet hem op de grootste stand’ riep ze nog. Toen bestond er nog geen ‘grey blending’.

Het was wel even wennen. Mijn kleding ging ik ook anders afstemmen. Sommige, vaak koele kleuren, maken je uiterlijk flets.  Beige met grijs, zie je het voor je? Nooit heb ik er spijt van gehad. Nu is grijs zelfs in de mode.

Alleen merk ik de laatste tijd dat de structuur van mijn haar aan het veranderen is. Het is wat droger, doffer en krulleriger. Tijdens de lock down heb ik mijn haar (noodgedwongen) laten groeien en  daarmee de kans gegrepen mijn coupe te veranderen. Dat was geen succes. Juist vanwege die structuur. Grijs haar heeft dan ook een andere verzorging nodig, heb ik mij laten vertellen.

Een aantal tips

  • Je hebt andere verzorgingsproducten voor grijs haar. Ikzelf  gebruik nu af en toe ( 1 x per 14 dgn.) zilvershampoo van de kapper, niet omdat  ik een gelige gloed krijg, maar omdat het beter afgestemd is op mijn grijze haar.
  • Bescherm je haar tegen de zon. Grijs haar is al een stuk droger en stugger, de zon kan dit verergeren.  Je hebt producten die een Uv-filter  bevatten. Ik draag zomers een petje als ik wandel, dat kijkt ook een stuk rustiger.

Kortom, omarm je grijze haar, het zal je prachtig staan!

Haarstichting

Voor meer informatie over grijs haar.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...